Nevena Đorđević je u konkurenciji devojčica do 8 godina u redovnom šahu osvojila prvo mesto i to sa 1,5 poena prednosti. Time je dokazala svoj kvalitet, višegodišnje iskustvo kao i rad škole šaha Vidikovac. Ovim plasmanom i odličnom igrom Nevena je stekla pravo učešća na prvenstvu Evrope koje će se odigrati od 16 – 26.08.2012. godine u Pragu (Češka). Posle toga očekuje nas i prvenstvo sveta od 07 – 19.11.2012. u Mariboru (Slovenija). Pre toga, naravno, očekuje nas još dosta rada, a nakon toga polako krećemo na osvajanje medalja po inostranstvu! Čestitamo Neveni i želimo sve najbolje na predstojećim turnirima! 😀

———————————————————————————————-

Kadetsko prvenstvo Srbije u rešavanju šahovskih problema održano je 09.04.2012. godine. U veoma jakoj konkurenciji Mihailo Savić osvojio je odlično III mesto. Treba napomenuti da je u pitanju grupa do 14 godina (on ima 11), što samo uvećava njegov rezultat. Veliki talenat i upornost uvek daju rezultat, što je Mihailo i ovaj put potvrdio!

Čestitamo!

[singlepic id=924 w=500 h=375 float=center]

———————————————————————————————-

Na upravo završenom kadetskom prvenstvu Srbije u ubrzanom šahu, ŠK Vidikovac je imao znatno manje predstavnika nego inače, ali uprkos tome članovi našeg kluba mogu se pohvaliti zaista odličnim rezultatima. U ubrzanom šahu Nevena Đorđević je zauzela II mesto u kategoriji devojčica do 8 godina, Mihailo Savić je podelio III mesto u kategoriji dečaka do 12 godina, zatim Paunović Sara koja je podelila IV mesto  u kategoriji devojčica do 12 godina, onda Vasić Mateo koji je zauzeo VII mesto i Mihailović Marko koji je zauzeo X mesto i to u kategoriji dečaka do 10 godina.

Nakon turnira u ubrzanom šahu, održalo se i prvenstvo Srbije u rešavanju šahovskih problema na kom je Mihailo Savić osvojio III mesto.

Čestitamo svim našim članovima koji su uzeli učešće na ovako jakom turniru, na odličnoj borbi i veoma zapaženim rezultatima, a budući da je još uvek u toku kadetsko prvenstvo u redovnom šahu, ceo klub navija za svoje predstavnike!