Sportske pripreme Šahovskog Kluba Vidikovac održane su po 13. put u periodu od 22-29.07.2012. godine u sportskom centru Čardak u Deliblatskoj Peščari. Nezaboravno druženje i sjajna atmosfera obeležile su i ove pripreme. Kao i svake godine, odigrani su kategorni turniri za IV, III i II kategoriju, turnir sa učesnicima koji imaju I i II kategoriju, cuger turnir, takmičenje u rešavanju šahovskih problema kao i turnir u atomcu. Svaki dan su bila predavanja za učesnike kampa, a specijalni predavač bio je Internacionalni majstor Slobodan Mirković koji je pored predavanja održao i hendikep meč sa svim učesnicima kampa.

Pored mnogobrojnih aktivnosti koje su svakodnevno imali (košarka, fudbal, stoni tenis…), šahisti su takođe imali priliku i da treniraju tekvondo sa članovima Tekvondo Kluba Vidikovac, koji su nesebično podelili svoja znanja, a šahisti su ih zauzvrat učili da igraju šah. Mora se pomenuti i košarkaška utakmica koja je održana između ekipe šahista i ekipe tekvondista, gde su šahisti ubedljivo slavili, iako se na početku činilo da su slabiji budući da su niži od tekvondista, međutim oni su se pokazali kao veoma složna ekipa dostojna pobede.

Na kampu su se zajedničkim aktivnostima, pored Tekvodno Kluba Vidikovac, priključili i Zrenjaninski Karate Klub, kao i sportisti Sportskog kluba za decu i omladinu sa posebnim potrebama „Hendi sport“ iz Zrenjanina.

Zajedno sa svim učesnicima kampa održana su različita takmičenja i druženja (igre bez granica, maskenbal, mešoviti trening tekvodnista i karatista, druženje uz lubenicu, žurka…), koja su uključivala i sportiste sa smetnjama u razvoju. Zajedničke aktivnosti koje su se sprovodile tokom kampa, brzo su stvorile osećaje zajedništva, pripadnosti, tolerancije i ravnopravnosti.

Poslednje veče je održano proglašenje pobednika. Najuspešniji su osvojili medalje i kategorije, a svi su dobili zahvalnice za učešće na ovogodišnjem kampu. Marko Mitrović je dobio specijalnu nagradu, budući da je po deseti put učestvovao na pripremama Šahovskog Kluba Vidikovac. Marija Lukić je uručila poklon Internacionalnom majstoru Slobodanu Mirkoviću kome je taj dan bio rođendan, a i naravno u znak zahvalnosti što je svojim prisustvom uveličao ove šahovske pripreme.

Svima hvala na učešću i vidimo se opet na sledećim pripremama!

Konačne tabele:

Rešavanje šahovskih problema – vankategornici

  • I mesto – Burtanović Nikola
  • II mesto – Jeremić Uroš
  • III mesto – Munješ Sonja

Rešavanje šahovskih problema – šahisti sa kategorijom

  • I mesto – Brankov Kristina
  • II mesto – Graovac Vidak Balša
  • III mesto – Kankaraš Andrija