Novogodisnji turnir sahovskog kluba Vidikovac i sahovskog kluba Kralj odrzan je za vikend 22. i 23.12.2012. godine. Tempo igre bio je 15 minuta a igralo se 5 kola u tri razlicite starosne grupe. Ucestvovalo je ukupno 52 igraca oba kluba.

Prvog dana igrali su V razred i stariji, bilo je 4 prvo kategornika, 7 drugo kategornika, 1 trece kategornik i 5 cetvrto kategornika. Takmicare su bili fer i korektni pa su samim tim najbolji i pobedili. Posebno treba istaci mladom Mihaila Savica koji je osvojio medalju medju mnogo starijima i iskusnijim kolegama, i naravno cestitati Filipu i Darku na zasluzenim pobedama i odlicno odigranom turniru.

Drugog dana turnira igrali su mladji ucesnici. U grupi od I do IV razreda, sa maksimalnim brojem poena pobedio je Djordje Stanisavljevic, drugo mesto iako znatno mladja osvojila je Nevena Djordjevic dok je trece mesto, iako je bila deoba, pripalo Kristini Todorovic zbog jacih dodatnih kriterijuma. Najmladji su se borili do samog kraja, ponasali kao odrasli i postovali vec propisana pravila. Zahvaljujemo im se na ucescu ali i igranju prvog turnira samostalno i bez podrske roditelja. Time su pokazali da su svi pobednici bez obzira na plasman. Ipak, sa maksimalnim brojem poena pobedio je Uros Jeremic, drugo mesto osvojio je Djordje Grbic dok je treci po dodatnim kriterijumima bio Luka Leko.

Konačna tabela >>>

Konačna tabela mlađi >>>

Konačna tabela predškolci >>> 

Turnir je protekao u najboljem redu, plakanja nije bilo, a svaki ucesnik nagradjen je kacketom kluba i deda mrazicem…

Srecno, uz zelju da tako nastavite u 2013. godini
Vaš šahovski klub Vidikovac