Na kvalifikacijama i finalu Kupa Beograda odlično su se pokazali svi naši članovi kluba, medjutim ipak su najbolje odigrali Aleksandar Milenkovic i Miloš Stanimirović koji su na kraju turnira ispunili sve uslove za osvajanje titule majstorskog kandidata.

Počevši od prvog do poslednjeg kola igrali su najozbiljnije svaku partiju bez obzira na trenutni rezultat meča. Tokom turnira Aca je zabeležio 5,5 poena iz 9 partija i to pobedom nad ženskim intermajstorom, ženskim nacionalnim majstorom i jednim majstorskim kandidatom, uz pet remija (gde su se partije igrale do kraja) protiv velemajstora i četiri MK igrača, i samo jednim porazom od I kategornika. Miloš je ukupno imao 7 pobeda iz 9 kola, jedno kolo pobedio je kontumacijom jer se igrač nije pojavio, a ostale 4 pobede zabeležio je protiv II, dva I kategornika i MK, uz 4 remija protiv I kat, dva MK i jednog FM.

Time su ušli u istoriju kluba i postali prvi članovi sa titulom MK. Njihovim stopama, naravno, vrlo rado poćiće i ostali članovi kluba naročito oni mladji. Do lige i septembra ima još vremena, možda se ponovimo još nekom lepom titulom!

Čestitamo još jednom sjajnim studentima i odličnim šahistima!