Šahovski klub Vidikovac odigrao je 30.06.2013. godine u hotelu Slodes prijateljski mec protiv omladinske ekipe šahovskog kluba Radnicki Kovin i šahovskog kluba Bavanište. Na inicijativu sportskog saveza Rakovice, a pod pokroviteljstvom opštine Rakovica.

Rezultat samog meča nije bitan jer je na prvom mestu bilo druženje i sticanje novih poznanstava, ne samo kroz jednu već znatno više partija… Ipak da napomenemo, igralo se na 11 tabli, bez vremenskog ograničenja a ekipa ŠK Vidikovac pobedila je sa 9.5-1.5. Gosti su zatim nastavili put ka zoološkom vrtu i obilasku Beograda a dogovoren je i revanš meč za semptembar.

Za ekipu Vidikovca igrali su: Djordje Radujko (dve pobede), Marko Mićović (jedna pobeda), Marko Savičić (tri pobede), Nikola Spasenović (poraz i pobeda) i Dušan Ranitović (remi i dve pobede).

Ekipu Kovina i Bavaništa činili su sledeći igrači: Ivan Savin, Marjan Kebin, Mihajlo Jovanović, Nikola Mihajlović, Nikola Mladenović, David Seke, Vedran Žebeljan, Milan Bogićević, Ksenija Mijat, Dijana Krstić, Tamara Trbanov.