Prvenstvo šahovskog kluba Vidikovac i Kralj igralo se 23.11.2013. godine sa početkom u 10h u prostorijama kluba na Vidikovcu. Igralo se 7 kola a tempo igre je 15 minuta po igraču.

Finalni turnir igralo je najjačih 37 članova kluba. Učestvovala su dva majstorska kandidata, sedam igrača sa I kategorijom, osam igrača sa II kategorijom, jedanaest igrača sa III kategorijom, šest igrača sa IV kategorijom i tri vankaterognika.

Turnir je protekao u najboljem redu, a borba je bila do samog kraja. Ukupno je odigrano 126 partija od koji je samo 10 završeno remijem. Dogovorenih remija nije bilo. Beli su pobedili 65 puta dok su crni to uradili 51.

Posle odigranih 7 kola prvo i drugo mesto podelili su sa osvojenih 6 poena ali ipak po dodatnim kriterijumima prvo mesto pripalo je majstorskom kandidatu Aleksandru Milenković dok je drugo mesto pripalo Kristini Brankov, treće mesto sa 5,5 poena zauzeo je znatno mlađi učesnik, ali ne i neočekivano Balša Graovac Vidak. Sa osvojenih 5  poena i deobom od četvrtog do sedmog mesta odlično su se pokazali i Denis Bojanić (mk), Darko Hlebec (I kategorija), Marko Savičić (I kategorija) i Đorđe Radujko (I kategorija). Od osmog do desetog mesta sa 4,5 poena podeli su Mihailo Savić (I kategorija), Marko Potpara (II kategorija) i Aleksa Čvoro (II kategorija).

Najbolje plasirani učesnici od V do VIII razreda na prvenstvu kluba su: Mihailo Savić, Marko Potpara sa osvojenih 4,5 poena  i Djordje Stanisavljević sa osvojenih 3,5 poena.

Najbolje plasirani učesnici od I do IV razreda na prvenstvu kluba su: Đorđe Karanović, Vid Kujundžić sa osvojenih 4 poena  i Nenad Maslić sa osvojenih 3,5 poena.

Najbolje plasirane devojčice na prvenstvu kluba su: Anisia Savić, Sara Paunović i Nevena Đorević sa osvojenih 4 poena.

Najbolji takmičari nagradjeni su diplomama i medaljama kao i peharima za prva tri mesta. Dečiji časopis Svetosavsko zvonce dobili su učesnici koji pohadjaju časove veronauke u školi, a najbolji i ukoričeno izdanje godišnjaka Svetosavskog zvonca u kome će od januara 2014. godine biti i rubrika za šah.

Veliku pohvalu zaslužili su naši najmladji učesnici Bogdan Grubić i Uroš Đanković koji su se kao predškolci plasirali na ovaj veoma jak turnir.

Lista 1 2 3 4 5 6 7 Tabela
Vidikovac i Kralj

 

Najbolji u svojoj kategoriji su:

  • Vankategornik: Andrijana Zeković
  • IV kategornik: Jovan Krsmanović
  • III kategornik: Đorđe Karanović
  • II kategornik: Marko Potpara
  • I kategornik: Kristina Brankov
  • MK: Aleksandar Milenković

Čestitamo na uspehu i odličnom vladanju svim učesnicima!

Sledi galerija fotografija sa turnira: