Šahovski klub „Kralj“ organizovao je 25. i 26.01.2014. godine kategorni turnir za osvajanje IV i III kategorije. Turnir se igrao u šahovskom klubu Vidikovac. Ukupno je učestvovalo 35 takmičara. Svi takmičari nagradjeni su godišnjim kalendarom i časopisom Svetosavsko zvonce.

Kategorni turnir vankategornika igralo je 21-dan takmičar, od kojih je prvih šestoro osvajilo IV kategoriju. Posle prvog dana na turniru vodili su Jovan Tatić i Tara Veličković sa osvojenih 3 poena. Medjutim, na kraju turnira, posle odigranih 7 kola, pobedio je Stefan Veljković sa 6,5 poena. Drugo mesto sa osvojenih odličnih 6 poena osvojila je Tara Veličković, dok je treće mesto sa 5 poena zauzeo Marko Milić. Kategoriju, odličnom igrom osvojili su još i Vasilije Pantelić i Luka Leko deobom IV i V mesta sa 4,5 poena kao i Andrijana Zeković sa osvojena 4 poena ali i najboljim dodatnim kriterijumima.

Kategorni turnir IV kategornika za osvajanje III kategorije igrlo je 14 igrača od kojih je prvih četvoro osvojilo III kategoriju. Posle 3 kola i prvog dana, na turniru su vodili Jovan Krsmanović sa osvojena 3 poena, a odmah do njega je i Nikola Spasić sa 2,5 osvojena poena. Na kraju turnira, posle odigranih 7 kola, prvo mesto zasluženo osvojio je Dusan Ranitović sa osvojenih 6 poena, drugo mesto Andrej Škorić sa osvojenih 5 poena, dok su treće i četvrto mesto sa 4,5 poena podelili Nikola Spasić i Djordje Grbić koji su ovom prilikom takodje osvojili III kategoriju.

Čestitamo svim učesnicima na fer i korektnoj borbi!

Lista 1 2 3 4 5 6 7 Tabela
za IV
Lista 1 2 3 4 5 6 7 Tabela
za III