Šahovski turnir „Sretenje 2014“  održan je u prostorijama šahovskog kluba Vidikovac. Povodom obeležavanja državnog praznika Srbije 20 talentovanih članova šahovskih klubova „Vidikovac“ i „Kralj“ sa Rakovice i Čukarice, odigrali su dvomeč na 10 šahovskih tabli. Višečasovni intelektualni meč između ova dva prijateljska kluba, završio se pobedom šahovskog kluba „Vidikovac“ 12.5 – 7,5

Sada već tradicionalni meč igrao se dvokružno, svi učesnici su nagradjeni poklonima koje je obezbedila GO Rakovica, dok su ekipe osvojile pehare. Svečano otvaranje počelo je u 17h. Prvi potez je povukao predsednik GO Rakovica, gospodin Milisav Miličković, koji je bodrio ekipe tokom celog meča, odigravši i jednu partiju protiv kapitena ekipe Vidikovca, mladog Balše Vidak Graovac.

„Zahvaljujemo se GO Rakovica za podršku koju nam pruža i predsedniku opštine, gospodinu Milisavu Miličkoviću, koji je svojim prisutvom uveličao naš skup. Drago nam je što je dvomeč najboljih šahovskih škola postao tradicionalan kao i to što deca svake godine pokazuju sve više znanja“, rekla je Marija Lukić predesnik i trener šahovskog kluba Vidikovac.

Takmičari koji su predstavljali, na najbolji mogući način, šahovski klub Vidikovac:

  1. Balša Graovac Vidak, I kategorija
  2. Marko Mićović, I kategorija
  3. Marko Savičić, I kategorija
  4. Marija Todorović, I kategorija
  5. Kristina Todorović, II kategorija
  6. Dušan Savičić, II kategorija
  7. Nenad Maslić, II kategorija
  8. Ognjen Ristić, III kategorija
  9. Filip Nikolić, III kategorija
  10. Nikola Burtanović, III kategorija