Kategorni turnir za osvajanje IV i III kategorije igrao se 18.10. i 19.10.2014. godine od 10 časova. Prvi dan odigrana su četiri kola, dok su drugi dan odigrana preostala tri kola. Tempo igre bio je 30 minuta po igraču. Na turniru vankategornika za osvajanje IV kategorije učestvovalo je 15 igrača, dok je na turniru IV kategornika učestvovalo 11 igrača za osvajanje III kategorije.

Turnir vankategornika bio je izuzetno zanimljiv. U veoma jakoj konkurenciji, 15 izuzetnih takmičara, nadigravanje je trajalo sve do poslednjih minuta. Remijem su završene samo dve partije, dok su beli pobedili 26 puta, a crni 21. Po konačnom plasmanu IV kategoriju osvojili su: Miloš Kozomara sa maksimalnim brojem pobeda 7, Željko Davidović sa osvojenih 5,5 poena, Dušan Jovičić takodje sa osvojenih 5,5 poena ali nešto slabijim dodatnim kriterijumima, kao i četiri igrača sa osvojena 4 poena Andrija Jovanović, Teodora Jovičić, Nemanja Pavlović i Stefan Marinković.

Turnir IV kategornika za osvajanje III kategorije igralo je 11 već iskusnih igrača. Posle samo dva remija, 21 pobede belih i 12 pobeda crnih kategoriju su osvojila trojica najjačih. Prvo mesto sa maksimalnim brojem poena zauzeo je Igor Nikolić, drugo mesto sa 6 poena zauzeo je Marko Mirčevski, dok je treće mesto sa 4 poena osvojio Vasilije Pantelić zbog boljih dodatnih kriterijuma.

Lista 1 2 3 4 5 6 7 Tabela
za IV
Lista 1 2 3 4 5 6 7 Tabela
za III

Ostalim takmičarima želimo, da i oni kategoriju osvoje već na sledećem kategornom turniru, za dve nedelje u prostorijama našeg kluba!