Okuržno takmičenje u šahu ili kako mi to volimo da kažemo gradsko takmičenje za osnovce održano je 21. i 22.03.2015. Konkurencija je bila nezamislivo jaka. Kroz školska takmičenja u većini škola, od preko 100 takmičara plasiralo se samo 24. Zatim je na opštinsko takmičenje došlo najboljih oko 20 učenika po grupi koji su stekli plasman i opet je prošlo samo 24 na grad. Na gradskom takmičenju u nekim grupama bilo je preko 60 igrača.

Osim kvaliteta ovo takmičenje može se pohvaliti i masovnošću – popularizacijom šaha. Naš klub učestvovao je i pomagao je osnovnim školama da organizuju školsko takmičenje, uspešno smo sproveli i opštinska takmičenja i zadovoljni smo i odzivom i rezultatima. Smatramo samo da je plaman na državno surov kao i da naš grad, ne samo zbog ogromnog broja stanovnika, nego zbog broja dece koja igraju šah zaslužuje bolji tretman.

Deca su odlično odigrala ali plasmanom su se izdvojili: Mihailo Savić koji je podelio I mesto u grupi dečaka VII i VIII-og razreda, Nevena Đorđević osvojila je II mesto kod devojčica III i IV razred, dok su Sara Paunović i Balša Graovac Vidak osvojili III mesto (VII i VIII razred). Nenad Maslić (III i IV razred) i Kristina Todorović (V i VI razred) zauzeli su odlično IV mesto!

Čestitamo!!!
Na ekipnom tamičenju u konkurenciji 21 najbolje ženske ekipe u Beogradu (koje su surovom selekcijom sa opštinskih stekle plasman i pravo učešća) pobedila je OŠ Branko Ćopić (Kristina Todorović, Nevena Đorđević i Anisia Savić) i time pokazala da igra bolje nego ikad (ostaje žal za ugašenim izbornim predmetom, ali možda se sada odluka i promeni). Čestitamo najboljoj ekipi, jer je to upravo i jedina ekipa koja je stekla plasman na Republičko takmičenje!