U prostorijama kluba od 23.01. do 31.01.2016. igrali su se kategorni turniri za osvajanje II i I kategorije. Učestvovalo je 26 igrača. Turnir za osvajanje II kategorije igrao se po švajcarskom sistemu kroz 9 kola i učešće je uzelo 16 igrača od kojih je prvih 4 osvojilo kategorije. Na turniru za osvajanje I kategorije učestvovalo je 10 igrača i igralo se 9 kola po bergerovom sistemu gde su prva dva mesta osvojila I kategoriju.

Posle višednevne borbe na turniru za osvajanje II kategorije ubedljivo je pobedio Branislav Ćirović sa maksimalnim brojem poena, drugo mesto zauzeo je Miloš Tešić sa osvojenih 7 poena. Treće mesto osvojio je Aleksa Sekulić sa osvojenih 6 poena, dok su četvrto i peto mesto delili Vukašin Pantelić i Marko Zogović sa osvojenih 5,5 poena ali je kategoriju zbog boljih dodatnih kriterijuma osvojio Vukašin Pantelić.

I kategoriju osvojili su Nikola Burtanović sa osvojenih 7 poena i Lazar Kujundžić sa osvojenih 6.5 poena gde je konkurencija bila ujednačena što i sama turnirska tabela govori.