Kategorni turniri igrali su se u prostorijama šahovskog kluba Vidikovac od 10.01. do 14.01.2016. Učestvovalo je 34 igrača. Igrala su se tri turnira na različit tempo igre, a najbolji takmičari nagradjeni su diplomama, medaljama, kao i šahovskim kategorijama.

Na turniru za osvajanje II kategorije učestvovalo je 12 igrača. Aleksa Janik odigrao je odlično turnir pored virusa koji ga je uhvatio i osvojio odlično prvo mesto sa osvojenih 7 poena. Drugo mesto osvojio je Aleksa Nenković sa osvojenih 6.5 poena dok je treće mesto sa 6 poena osvojio Luka Delija. Po konačnom plasmanu njih trojica osvojila su i II kategoriju! Čestitamo!

Turnir za osvajanje I kategorije igralo je takodje 12 igrača. Prvo mesto nakon 9 kola osvojio je vrlo ubedljivo Branislav Ćirović sa osvojenih 8 poena. Drugo mesto osvojio je Djordje Karanović sa osvojenih 6.5 poena. Prva dva mesta osvojila su i I kategoriju. Treće mesto na deobi završili su Sara Paunović i Dimitrije Rajčić gde je Sara zbog boljih dodatnih kriterijuma kući ponela bronzanu medalju. Čestitamo!

Na turniru za titulu majstorskog kandidata igralo je 10 igrača. Titulu majstorskog kandidata i prvo mesto na turniru ubedljivom igrom osvojio je Saša Todorović sa osvojenih 8 poena. Drugo i treće mesto delili su Jelena Veličković i Marko Novaković sa osvojenih 6 poena gde je Jeleni pripala srebrna medalja zbog boljih dodatnih kriterijuma. Čestitamo!