Ekipe šahovskog kluba Vidikovac i šahovskog kluba Kralj gostovale su u Gornjem Milanovcu 11.06.2016. godine. Izuzetni domaćini šahovskog kluba Metalac – Gornji Milanovac dočekali su nas u 10h ujutru ispred prostorija kluba i zajedno sa nama pošli u obilazak znamenitosti svog kraja. Iz Beograda krenuli smo visokoturističkim Lastinim autobusom sa kožnim sedištima (43 igrača plus treneri) jako dobro raspoloženi.

Vreme nas je odlično poslužilo. Uz druženje, obišli smo Muzej Drugog srpskog ustanka u Takovu gde su deca oduševljeno slušala kustosa koji je njihovim dečijim jezikom, zanimljivim pričama i legendama, prepričavao srpsku istoriju. Nedaleko od muzeja posetili smo staru i jako lepu drvenu crkvu. Obišli smo takođe mesto od posebnog značaja i videli Takovski grm – najplemenitiji hrast u Srbiji (Takovski grm je naslednik istorijskog hrasta, pod kojim je na Cveti 1815. godine podignut Drugi srpski ustanak.) posle čega smo krenuli do stadiona na šahovski dvomeč i simultanku.

Uz sendviče, sokiće i ostale grickalice, deca su igrala partije na 15 minuta. I ovog puta smo pobedeli ali nešto manjim rezultatom 10.5 – 7.5 i 11.5 – 6.5 i poneli kući pehar za osvojeno I mesto. Stariji i jači igrači igrali su simultanku protiv IM Gorana Arsovića (člana ekipe ŠK Metalac – Gornji Milanovac koji igra seniorsku I ligu Srbije). Naš klub na simultanci predstavljalo je 15 igrača koji su pružili veoma jak otpor. 10 igrača je posle više od sat vremena izgubilo partiju dok su Uroš Djanković – III kategorija, Dušan Ranitović – III kategorija, Miloš Tešić – II kategorija i Dimitrije Krstić – II kategorija odličnom igrom remizirali. Najbolje je odigrao Balša Vidak Graovac – majstorski kandidat, koji je pobedio IM Gorana Arsovića.

U povratku čekao nas je roštilj uz salaticu i sokiće…

Na kraju, želimo da se zahvalimo sjajnim domaćinima, njihovim igračima, našim šampionima – deci koja su na najbolji mogući način predstavila naš klub ali i da napomenemo da nam je drago što se mnogo mališana prvi put odvojilo od roditelja (na jednodnevni izlet) upravo sa nama.

Čestitamo!!!