Kategorni tuniri za osvajanje IV i III kategorije odigrani su 29.10. i 30.10.2016. u prostorijama šahovskog kluba Vidikovac. Igralo se 7 kola na tempo igre od 30 minuta po igraču. Na turniru vankategornika učestvovalo je čak 33 igrača od kojih je 11 osvojilo IV kategoriju. Turnir za osvajanje III kategorije igralo je 12 takmičara od kojih je prvih četvoro osvojilo III kategoriju. Posebno se zahvaljujemo našim gostima iz Veoca, Lestana, Mladenovca i ŠK Radnički.

Sjajnom igrom posle dva dana borbe i odigranih 7 kola, IV kategoriju osvojili su sledeći igrači: Vukašin Radosavljević – zlatna medalja, sa odličnih 6.5 poena, Stefan Macanović – srebrna medalja, sa osvojenih 5,5 poena i boljim dodatnim kriterijumima, Luka Krušić – bronzana medalja, Aleksandar Kutanjac, Nataša Živanović, Marko Milanović, Teodora Stojanović i Ognjen Balaban svi sa osvojenih 5 poena, Ana Stojanović sa 4,5 poena, kategoriju su još osvojili i Mihailo Karpić i Kosta Vidaković sa osvojena 4 poena i boljim dodatnim kriterijumima.

Odličnom igrom treću kategoriju osvojili su sledeći igrači: Isidora Mitrović sa maksimalnim brojem bodova – zlatna medalja, Sergej Nikačević sa osvojenih 5,5 poena – srebrna medalja, Filip Tanasković sa 4,5 poena – bronzana medalja i Andrej Ćirić sa osvojena 3,5 poena i boljim dodatnim kriterijumima.

Čestitamo svim igračima na fer pleju i pokazanom znanju.

Rezultati po kolima i konačna tabela: