Kadetsko prvenstvo Beograda odigrano je 10.-11.12.2016. za starije u OŠ „Ivan Goran Kovačić“ za mladje takmičare u prostorijama šahovskog saveza Beograda. Igralo se 9 kola na tempo igre od 30 minuta po igraču.

Članovi šahovskog kluba „Vidikovac“ i ove godine napravili su zapažene rezultate. Na takmičenju je učestovalo preko 300 talentovanijih šahista Beograda. U pojedinim grupama broj takmičara prelazio je 60. Čak 14 kadeta šahovskog kluba „Vidikovac“ plasiralo se na prvenstvo Srbije, dok je njih 5 osvojilo medalje.

Najbolji plasman na prvenstvu Beograda ostvarili su dečaci do 18 godina osvojivši sve tri medalje u toj konkurenciji. Članovi šahovskog kluba „Vidikovac“ su od najranijeg uzrasta (pre polaska u školu), a uskoro će postati punoletni. Mihailo Savić – majstorski kandidat, osvojio je I mesto, Djordje Arsić – majstorski kandidat – II mesto, dok je Balša Vidak Graovac, takodje majstorski kandidat, osvojio III mesto.

Anisia Savić kod devojčica do 14 godina osvojila je III mesto, dok je kod najmladjih u grupi dečaka do 8 godina taj rezultat napravio Aleksandar Kutanjac.

IV mesto osvojili su: Nevena Djordjevic (do 14 godina) i Vid Kujundžić (do 14 godina) u svojim grupama žrebom (zbog toga što su imali sve potpuno iste dodatne kriterijume, sreća nije bila na našoj strani) kao i Irina Vujatović (do 10 godina), Marija Todorović (do 18 godina) i Slobodan Janjić (do 10 godina).

V mesto osvojili su: Ana Višekruna (do 18 godina) i Nikola Burtanović (do 18 godina).

VI mesto osvojila je Kristina Todorović (do 16 godina).

VII mesto osvojio je Dimitrije Krstić (do 18 godina).

Čestitamo!