16. Evropsko kadetsko prvenstvo igralo se u Novom Sadu. Problemski šah kao i ekipno takmičenje održano je 29.12.2016. dok se blic igrao 30.12.2016. Naš klub na problemskom šahu predstavljalo je 6 takmičara, dok smo na ekipnom takmičenju i blicu imali samo 4 predstavnika.

Takmičenju u problemskom šahu pristustvovalo je 146 takmičara. Od naših takmičara Irina Vujatović u grupi do 10 godina (aktuelna prvakinja Srbije) izborila je najbolji plasman i osvojila osmo mesto. U grupi dečaka do 14 godina Aleksa Nenković osvojio je dvadeseto mesto, dok je Vid Kujundžić osvojio 25. (iako se nisu pripremali za ovo takmičenje, želeli su samo da se oprobaju). U najstarijoj grupi Balša Vidak Graovac osvojio je 15. mesto, Dimitrije Krstić 22. mesto, dok je Nikola Burtanovic osvojio 25. mesto.

Za ekipno takmičenje nismo imali kompletnu ekipu, nedostajala nam je devojčica. Balša Vidak Graovac igrao je za ekipu reprezentacije Srbija 2 gde je takodje nedostajala devojčica. Zbog toga je konačan plasman lošiji, ali bitno je iskustvo.

Takmičenje u blicu igralo se poslednjeg dana, zbog gripa nas je uhvatila temperatura ali momci nisu želeli da odustanu. Pored svega, pružili su svoj maksimum u datom trenutku. Idemo dalje i čestitamo na borbenosti.

Ekipni rapid

Blic