Kategorni turnir vankategornika za osvajanje IV kategorije igralo je 18 takmičara. Turnir se igrao 03.-04. juna 2017. na tempo od 30 miunta po igraču. Posle odigranih 7 kola, najboljih šest takmičara osvojilo je IV kategoriju. Prvo mesto sa maksimalnim brojem poena osvojio je Siniša Kresojević, drugo mesto i srebrnu medalju sa 6 pobeda osvojila je Milica Radosavljević dok je treće mesto i bronzanu medalju osvojio Uroš Stanković sa osvojenih 5 poena.

Pored osvajača medalja kategoriju su još osvojili i Ognjen Brkić sa 4.5 poena kao i Ilija Urošević i Branislav Đokić sa osvojena 4 poena.

Kategorni turnir IV kategornika igralo je 11 takmičara od kojih je najboljih troje osvojilo III kategorije. Prvo mesto sa 6 poena osvojio je Aleksandar Kutanjac i njemu je pripala zlatna medalja, drugo i treće mesto su podelile, ali zbog boljih dodatnih kriterijuma drugo mesto je osvojila Jana Vukičević, dok je treće mesto zauzela Teodora Stojanović. 

Čestitamo svim takmičarima na fer i korektnoj borbi. Posebno se zahvaljujemo našim drugarima iz ŠK Turbina i njihovom treneru i roditeljima i čestitamo na postignutim rezultatima.