U gradskoj opštini Rakovica je održano je finale Sretenjskog šahovskog turnira. Turnir su uz Gradsku opštinu Rakovica organizovali Šahovski klub „Vidikovac“ i Prvi srpski šahovski savez, 16. februara 2018. u prostorijama opštine. Na turniru su učestvovali najbolji mladi šahisti sa Rakovice koji su prethodno prošli kvalifikacije. Finale je igralo 24 takmičara i takmičarki, podeljenih u četiri kategorije. Turnir se igrao po bergerovom sistemu, tempo igre je bio 10 min.+ 2 sek. po igraču. Učesnike turnira obišli su državni sekretar u Ministarstvu unutrašnjih poslova Milosav Miličković i predsednik Gradske opštine Rakovica Vladan Kocić.

Milosav Miličković je pohvalio najbolje rakovičke šahiste napomenuvši da su, osim što su dobri u šahu, oni dobra deca i odlični učenici. Državni sekretar U MUP-u koji je i sam sa Rakovice, rekao je da je ponosan što se jedan takav klub kakav je ŠK „Vidikovac“, nalazi baš u toj opštini.

Predsednik Gradske opštine Rakovica Vladan Kocić čestitao je mladim šahistima na uspesima koje su ostvarili do sada i naveo je da će Opština Rakovica i u narednom periodu, u skladu sa svojim ovlašćenjima i mogućnostima, nastaviti da pomaže razvoj sporta, pre svega kod dece.

Predsednica Prvog sprskog šahovskog saveza uručila je zahvalnicu i počasnu člansku kartu Milosavu Miličkoviću, potvrđenom prijatelju, dok je zahvalnicu u ime Opštine Rakovica primio predsednik Vladan Kocić. Marija Lukić rekla je da joj je drago što se finale igra baš kao Sretenjski turnir u šahu – umnom nadmetanju, jer je to najbitniji datum za našu zemlju Srbiju, ali i to što opština brine i pomaže o svoju talentovanu i pametnu decu.

Miličković je sa jednim od mlađuh učesnika, Vukašinom Draškovićem, odigrao revijalnu partiju koja se završila remijem. Pehare i medalje pobednicima uručili su gospodin Miličković i gospodin Kocić. Na Sretenjskom turniru prvo mesto u kategoriji devojčica osvojila je Anisia Savić, drugo mesto je osvojila Ana Savić, dok je treće mesto pripalo Katarini Vučićević. U konkurenciji dečaka rođenih od 2000. do 2003. godine trijumfovao je talentovani Mihailo Savić, višestruki prvak države i učesnik evropskih i svetskih takmičenja. Drugo mesto osvojio je Dimitrije Krstić, dok je treći bio Filip Kozomara. Prvo mesto u konkurenciji dečaka rođenih od 2004. do 2007. godine osvojio je Slobodan Janjić, drugo mesto zauzeo je Vuk Ivanović, dok je treći bio Nemanja Pavlović. U najmlađoj grupi dečaci rođeni 2008. godine i mlađi, trijumfovao je Ognjen Balaban, drugi je bio Mihailo Karpić koji je rođen 2011. godine i najmlađi je učesnik finalnog turnira, dok je treće mesto pripalo Andreju Kneževiću.