Спортско – шаховски летњи камп у организацији Шаховских клубова Краљ и Видиковац из Београда одржан је од 13 – 20. августа 2020. у Крупњу. Организаторима је ово већ 25. камп у коме деца осим прилике да играју редовни, убрзани и брзопотезни шах, слушају шаховске лекције, баве се проблемским шахом, ове године имају прилику и да се купају у отвореним и затвореним базенима као и спа центру, одличног хотела Гранд.

Осим фудбала, одбојке и кошарке шахисти су имали прилику да дужим пешачењем обиђу Добропоточку цркву и уживају у јако лепој природи овог краја Србије.

Последњег дана посећена је Спомен – костурница на Церу у селу Текериш у коме су сахрањени посмртни остаци погинулих српских војника после битке на Церу у Првом светском рату. Спомен – костурница на Церу представља знаменито место као споменик културе од изузезног значаја.

На категорном турниру летњег шаховског кампа одржаног у Крупњу победила је млада и талентована Тамара Јанковић са 8,5 поена из 9 партија. Друго место одличном игром са 7,5 поена освојио је Богдан Грубић. Треће место поделили су Марко Митровић и Немања Павловић са освојених 7 поена али је због бољих додатних критијерума треће место припало Марку Митровићу.

Трећу шаховску категорију сјајном игром у јакој конкуренцији освојили су Борис Виденовић и Алекса Ђурђевић, док је четврту категорију освојила Ана Марковић.

Резултате по колима и коначну табелу можете да погледате на слдећем линку >>>

Такмичење у брзопотезном шаху красила је фер – плеј игра. Играло се 11 кола на темпо игре од 3 минута + 2 секунде. Након вишесатне борбе победио је Игор Јоловић који се није рачунао у коначном пласману. Првом место прелепом игром освојио је Немања Павловић са 8,5 поена, друго место заузела је Тамара Јанковић са освојених 8 поена, док је треће место после 11 одиграних кола припало Богдану Грубићу са освојених 7,5 поена који се до последњег тренутка борио за виши пласман.

Резултати брзопотезног такмичења >>>