Kategorni turnir za osvajanje IV i III kategorije odigrani su 03-04. aprila 2021. u prostorijama kluba na Vidikovcu. Na takmičenju je učestvovalo rekordnih 43 igrača za osvajanje IV kategorije i 11 igrača za osvajanje III kategorije. Igralo se 7 kola na tempo igre od 30 minuta po igraču.

Kategorni turnir vankategornika za osvajanje IV kategorije odisao je pre svega fer plej igrom. Mališani od 5 godina, ravnopravno su se borili sa znatno starijim drugarima. Najveće iznenadjenje turnira bio je Veljko Šeovac koji je uspeo da u konkurenciji mnogo starijih drugara sa samo 7 godina osvoji IV kategoriju. Sjajnom igrom dobar plasman obezbedili su i Marko Antić sa 10 godina i Filip Djurović sa svojih 12 godina. Stariji momci pokazali su da za šah nikada nije kasno i odlučili su se da zaplivaju u takmičarske vode. Svoj prvi turnir krunisali su osvajanjem prvog zvanja! Čestitamo!

Zbog velikog broja učesnika, kategoriju je osvojilo prvih 13 igrača i to:

  1. Aleksandar Jovanović
  2. Stevan Radivojević
  3. Aleksa Rakić
  4. Zoran Kobal
  5. Marko Antić
  6. Goran Košutić
  7. Uroš Paunović
  8. Aleksandar Govedarica
  9. Bojan Kobal
  10. Djordje Arsić
  11. Djordje Aleksić
  12. Veljko Šeovac
  13. Filip Djurović

Rezultate po kolima i konačnu tabelu pogledajte na sledećem linku >>>

Osvajači IV kategorije

O borbenosti na turniru za osvajanje III kategorije govori statistika. Samo jedna partija od ukupno 35 odigranih završena je remijem. Nakon odigranih 7 kola kategoriju su osvojili:

  1. Rastko Damjanović
  2. Andrej Krsek
  3. Bojan Ivković

Turnir su odlično odigrali i mladji takmičari koji zaslužuju sve pohvale. Rezultate po kolima i konačnu tabelu pogledajte na sledećem linku >>>

Osvajači III kategorije