Kategorni turniri za osvajanje IV i III kategorije odigrani su 22 i 23. maja 2021. u prostorijama kluba na Vidikovcu. Igralo se 7 kola po švajcarskom sistemu na tempo igre od 30 minuta po igraču.

Kategorni turnir za osvajanje IV kategorije igralo je 34 igrača. Odličnom igrom po konačnom plasmanu kategoriju je osvojilo prvih 11 igrača i to:

 1. Nikola Stamenic
 2. Stefan Crnogorac
 3. Igor Rogan
 4. Stefan Jevremović
 5. Igor Havran
 6. Đorđe Potpara
 7. Andrija Zečević
 8. Jovan Lešić
 9. Živojin Veljković
 10. Miloš Radulović
 11. Petar Nešković

Posebno ističemo uspeh mladjih igrača Djordje Potpara, Jovan Lešić, Miloš Radulović i Petar Nešković jer su koncentracijom i dobrom igrom osvojili kategoriju u veoma jakoj konkurenciji.

Kategorni turniri za osvajanje IV i III kategorije - rezultati
Osvajači IV šahovske kategorije

Kategorni turnir za osvajanje III kategorije igralo je 17 igrača. Borbom do kraja naši mladi takmičari pokazali su da mogu ravnopravno da se bore protiv odraslih i iskusnijih. Sjajnom igrom Pavle Brkušanin briljirao je i osvojio prvo mesto na turniru dok je Milica Golubović pobedom u poslednjem kolu protiv Aleksandra Govedarice osvojila peto mesto i III mušku kategoriju. Dušan, Aleksandar i Zoran spremni su da odmah napadnu i pokušaju da osvoje II kategoriju. Po konačnom plasmanu III kategoriju osvojili su:

 1. Pavle Brkušanin
 2. Dušan Brkušanin
 3. Aleksandar Govedarica
 4. Zoran Kobal
 5. Milica Golubović
Kategorni turniri za osvajanje IV i III kategorije - rezultati
Osvajači III šahovske kategorije

Rezultate po kolima i konačne tabele pogledajte na sledećem linku >>>

Čestitamo svim takmičarima na fer pleju i sjajnoj borbi, pobednicima turnira na osvojenim kategorijama.