Šahovski klub “Vidikovac“ osnovan je 20.03.2004 godine. Kao jako mlad klub već smo ostvarili značajne rezultate na različitim takmičenjima i u različitim kategorijama kako na državnim tako i na međunarodnim turnirima. Imamo preko 100 medalja na prvenstvima Opštine, više desetina na prvenstvu Beograda, kao i više desetina na prvenstvu Srbije, Balkana i Evrope.

Neki od ciljeva Šahovskog Kluba Vidikovac su popularizacija šaha koja uključuje uvođenje šaha u škole, a pre svega stvaranje jedne prijatne, pozitivne i zdrave atmosfere u koju će se deca rado vraćati. Glavna ideja je da se deci od malih nogu pruži prilika da se druže sa svojim vršnjacima, da razvijaju takmičarski duh, a budući da je šah intelektualna igra, samim tim i vežbaju mozak. Pored škole šaha za decu, postoji i škola šaha za starije članove, koja takođe ima veoma zapažene rezultate kako u pojedinačnim nastupima igrača, tako i na ekipnim takmičenjima. Neki od poslednjih, a klubu veoma bitnih i dragih rezultata su, II mesto u Beogradskoj ligi i samim tim prelazak u Zonsku ligu 2011. godine kao i odlično III mesto u Zonskoj ligi Beograda 2015. godine gde je učestvovao 21 šahovski klub.

Ukoliko želite da pomognete ŠK Vidikovcu u realizaciji svojih ciljeva, možete poslati mail na sahklubvidikovac@gmail.com kako biste dobili više informacija.

Sponzori ŠK Vidikovca su:

Zlatni sponzori

 

Srebrni sponzor

DPC

Bronzani sponzor