U prostorijama kluba ŠK Vidikovac održan je niz kategornih turnira. Ukupno je učestvovalo 33 igrača.

Na turniru za osvajanje II kategorije učestvovalo je 13 igrača a najbolji posle 9 kola bio je Miloš Pantić iz Šapca sa maksimalnim brojem poena koji je pobegao drugoplariranom Dušanu Grujinu (Vidikovac) 1,5 poen, treće mesto zauzeo je Dušan Savičić (Kralj) sa osvojenih 6 poena i time pošao stopama svog starijeg brata. Na turniru ukupno je igrano 54 partije i od toga su beli pobedili 23 puta, crni 20 puta a 11 partija je završeno remijem. Turnir je bio borben do samog kraja, a za treće mesto je poslednje kolo odlučivalo.

Turnir za osvajanje I kategorije igrao se po bergerovom sistemu (svako sa svakim) jer je ukupno bilo 10 učesnika. Pobedio je Saša Todorović (Ekonomist Niš) sa 6,5 poena dok je od drugog do četvrtog mesta bila deoba sa 5,5 poena ali po dodatnim kriterijumima drugo mesto pripalo je Marku Mićović (Kralj) zbog pobede u poslednjem kolu, treće mesto pripalo je Igoru Jolović (Kralj) dok je na četvrtom završio Miloš Krstić.

Turnir za osvajanje titule majstorskog kandidata igrao se takođe po bergerovom sistemu (10 veoma jakih igrača). Borba je bila do samog kraja, maksimalno se trošilo vreme, partije su bile jako kvalitetne, znanje i strpljenje na zavidnom nivou, a sve se odlučivalo ipak na kraju. Prvo mesto zauzela je Adela Velikić sa 6,5 poena i zasluženo osvojila titulu muškog majstorskog kandidata, drugo mesto iako sa istim brojem poena pripalo je Milošu Stanimiroviću dok je treće mesto osvojio mladi Balša Graovac Vidak.

Sve čestitke osvajačima medalja, kategorija, titula, kao i svim učesnicima na pokazanom znanju, ponašanju i druženju.

Uz želju da se vidimo i sledeći put…
Marija Lukić

 

Lista 1 2 3 4 5 6 7 8 9 Tabela
za II kategoriju

 

Konačna tabela na turniru za osvajanje I kategorije >>>

Konačna tabela na turniru za osvajanje MK titule >>>