Šahovski klub „Vidikovac“ organizuje 09. i 10.03.2013. godine kategorni turnir za osvajanje IV i III kategorije. Na turniru mogu igrati svi zainteresovani učesnici koji nemaju kategoriju za osvajanje IV kategorije, i koji imaju IV kategoriju za osvajanje III kategorije. Turnir se igra u šahovskom klubu Vidikovac (ul. Vidikovački venac 79, sprat prodavnice Orašac).

Kategorni turnir za IV kategoriju

09. i 10.03.2013. od 10 časova  igrao se turnir za osvajanje IV kategorije. Ukupno je učestvovalo 16 igrača a kategoriju je osvojilo pet prvoplasiranih. Najbolje plasirani igrač bio je Saši Zdravković (Vidikovac) sa osvojenih 6,5 poena iz 7 partija i time osvojio zlatnu medalju. Drugo mesto pripalo je Nikolić Bogdanu (Vidikovac) sa osvojenih 6 poena, dok je treće mesto sa 5 poena pripalo devojčici Milani Kaličanin (Kralj) koja je time osvojila IV mušku kategoriju. Pored osvajača medalja sjajno su se borili i ostali igrači. Plamanom kategoriju su još obezbedili i najmlađi učesnik turnira Đorđe Grbić (Vidikovac) sa 4,5 osvojena poena kao i Luka Budimac (Kralj) sa osvojenih 4 poena. Iako na deobi petog mesta za sada po dodatnim kriterijumima bez kategorije ostaje Petar Nedeljković.

Čestitamo svim igračima na sjajnoj borbi.

Lista 1 2 3 4 5 6 7 Tabela
Za IV

 

Turnir za III kategoriju

U prostorijama Šahovskog Kluba Vidikovac održan je turnir za III kategoriju. Nakon sedam kola i velike borbe, prvih troje od 10 učesnika osvojilo je medalje, diplome i kategoriju. Bilo je previda i grešaka, ali i odlično odigranih i kvalitetnih partija! Prvo mesto su podelili ali po dodatnim kriterijumima prvo mesto pripalo je Dimitriju Rajčiću, drugo mesto sa takođe osvojenih 6 poena Neveni Đorđević a treće mesto Nikoli Burtanović sa osvojena 4,5 poena.

Lista 1 2 3 4 5 6 7 Tabela
Za III