Kvalifikaciono takmičenje za prvenstvo kluba održalo se 19.05.2013. godine u prostorijama našeg kluba na Vidikovcu. Pravo učešća imali su samo redovni članovi naše škole šaha. Ukupno je učestvovalo 36 takmičara u pet različitih kategorija.

U svi grupama, osim u grupi dečaka od I do IV razreda gde se igralo 5 kola po švajcarskom sistemu, igrao se berger od 5 ili 7 kola u zavisnosti od broja učesnika. Tempo igre bio je 15 minuta po igraču.

Najuzbudljivije je bilo kod predškolaca koji su posle odigranih 7 kola imali još snage za finiš. Prva tri mesta zauzeli su Leko Luka, Bogdan Grubić i Dimitrije Marić ali sa svim jednakim dodatnim kriterijumima. Da se takmičenje ne bi završilo žrebom jer tu nema šaha, odlučeno je da ogiraju cuger turnir (5 minuta po igraču) iako to do sada nikada nisu ni probali. Pažljivo su saslušali pravila i igra je mogla da počne. Nakon odigrane sve tri partije Leko Luka je pobedio oba drugara i time je zauzeo I mesto, Bogdan je pobedio Dimitrija i time osvojio srebro, dok je Dimitriju pripala bronzana medalja. Dečaci su tom prilikom pokazali da su zreli i spremni za mnoga još veća takmičenja.

U grupi devojčica bilo je iznenadjenja tako da je posle odigranih 5 kola prvo mesto pripalo mladoj Neveni Đorđević, drugo mesto Mariji Todorović dok je treće mesto osvojila Anisia Savić.

Dečaci 2002. godište i mlađi borili su se po švajcarskom sistemu. Posle odigranih 5 partija pobedio je sa maksimalnim brojem bodova Djordje Karanović, drugo i treće mesto su podelili ali po dodatnim kriterijumima drugo mesto pripalo je Nikoli Velisavljević dok je na trećem je završio Dušan Ranitović.

Dečaci 1998. – 2001. godište igrali su berger od 5 kola i ubedljivo sa maksimalnim brojem bodova pobedio je Mihailo Savić, drugo mesto pripalo je Balši Graovac Vidak, dok je treće mesto zauzeo Nikola Burtanović.

Najstariji su igrali i najbolje, svaku partiju do pada zastavice uz vrlo uzbudljive završnice. Ono što je krasilo ovaj turnir je i to da je i posle pada zastavice iako nije bilo reklamacije remija u dve partije Igor Jolović pružao ruku i protivnicima nudio remi i tako proglašen za fer plej igrača turnira. Po konačnom plasmanu prvo mesto sa 5 iz 5 zauzeo je Boris Jolović, drugo mesto Igor Jolović, dok je treće mesto pripalo Marku Savičić.

Grupa Rezultati po kolima Konačan plasman
Predškolci    
Devojčice    
Dečaci 1998.-2001.    
Dečaci 1997. i stariji    

 

I II III IV V Konačna
Dečaci 2002.-2005.  

 

Finalni turnir igraće igrači koji su kvalifikacijama stekli pravo učešća iz ŠK Vidikovac i ŠK Kralj, kao i naši članovi kluba koji sada nisu imali pravo igranja. Turni će se održati u septembru mesecu na tempo igre od 30 minuta po igraču.Na finalni turnir plasirali su se sledeći takmičari: Luka Leko, Djordje Karanović, Nikola Velisavljević, Dusan Ranitović, Anisia Savić, Marija Todorović, Nevena Djordjević, Mihailo Savić, Balsa Vidak Graovac, Nikola Burtanović, Filip Nikolić, Andrej Mirković, Boris Jolović, Igor Jolović, Marko Savičić, Marko Micović, Predrag Jovanović i Boban Petković! Čestitamo i srećno

Galeriju fotografija sa turnira možete pogledati ovde: