REZULTATI OTVORENOG PRVENSTVA ČUKARICE U PROBLEMSKOM ŠAHU

Pojedinačno i ekipno otvoreno prvenstvo Čukarice u problemskom šahu za mlade 29.09.2013. u organizaciji šahovskog kluba „Kralj“ a pod pokroviteljstvom Gradske opštine Čukarica okupilo je 70 takmičara.

Zbog velikog interesovanja dece koja su rođena 2007. i mlađih uveli smo i novu grupu, dečaci i devojčice do 6 godina koji su takođe nagrađeni medaljama i diplomama a umesto prehara devojčice su dobile keramičku figuru dame a dečaci kralja. Pre početka takmičenja deci su detaljno objašnjena pravila i način na koji će rešavati probleme. U grupama do 6 i 8 godina gde se rešavao mat u jednom potezu, deci je dozvoljeno da olovkom nacrtaju strelicu gde žele da figura odigra jer još uvek nisu naučili slova. Svi su se odlično snašli u tome i bez problema završili svoje zadatke.

Svi takmičari su nagrađeni šahovskim suvenirima, a najbolji i diplomama, medaljama i peharom. Najviše su se istakli takmičari koji su uspešno rešili sve probleme. Kod devojčica do 8 godina to je Tara Veličković, devojčice do 10 godina Anisia Savić, dečaci do 6 godina: Jakov Jovandić i Bogdan Grubić, Uroš Đanković i Luka Leko, dečaci do 12 godina Boris Pešić, Đorđe Karanović, Vid Kujundžić i Ilija Serafimović, dečaci do 14 godina Balša Graovac Vidak.

Ekipni plasman gde je učestvovalo 9 šahovskih klubova (škola). Prvo mesto osvojio je šahovski klub Kralj, drugo mesto pripalo je šahovskom klubu Vidikovac, dok je treće plasirana ekipa škola šaha Šampion.

1. Šahovski klub „Kralj“

2. Šahovski klub „Vidikovac“

3. Škola šaha Šampion

 

Konačne tabele i plasmani http://sahklubkralj.com/2013/09/otvoreno-prvenstvo-cukarice-u-problemskom-sahu/

Sledi foto galerija sa takmičenja: