Novogodišnji turnir šahovskog kluba Vidikovac igrao se u prostorijama kluba 28.12.2013. godine. Učešče je uzelo 45 igrača. Turnir se igrao u 5 kola na tempo od 15 minuta u tri različite kategorije. Učesnici su pokazali znatno viši nivo znanja, kao i to da su savladali sva osnovna pravila (oko igranja partija, pritiskanja sata, reklamacije nemogućih poteza).

„Pobednici turnira su svi igrači koji su učestvovali, samim tim što su došli na turnir i dali sve od sebe“, rekla je predsednik kluba Marija Lukić i poželela svima srećnu novu godinu kao i predstojeće praznike.

Ipak da izdvojimo i nabrojimo i osvajače medalja. U grupi predškolaca prvo mesto sa maksimalnim brojem poena zauzeo je Marko Milić, drugo mesto osvojio je Bogdan Grubić dok je treće mesto osvojio Jakov Pandilović.

U grupi devojčica i dečaka od I do IV razreda pobedio je Nenad Maslić sa 4,5 poena, drugo i treće mesto podelili su ali po boljim dodatnim kriterijumima drugo mesto osvojio je Ognjen Risitć dok je treći bio Nikola Spasić.

Najstarija grupa je turnir igrala i najduže, borba je u svakom kolu bila do samog kraja. Kvalitet partija ali i ponašanja bio je na zavidnom nivou pa sve pohvale svim igračima. Turnir je bio veoma jak uz šest I kategornika i pet II kategornika. Prvo mesto sa 4,5 poena zauzeo je Mihailo Savić, drugo mesto Igor Jolović dok je treće mesto Balša Graovac Vidak iako je bila deoba sa 4 poena.

Lista 1 2 3 4 5 Tabela
Predškolci

 

Lista 1 2 3 4 5 Tabela
od I do IV razreda

 

Lista 1 2 3 4 5 Tabela
V razred i stariji

 

Najbolje plasirani prvaci su:

1. Djordje Grbić

2. Dimitrije Marić

3. Luka Leko

Najbolje plasirani drugaci:

1. Nikola Spasić

2. Marko Lazić

Najbolje plasirani trećaci:

1. Nenad Maslić

2. Ognjen Ristić

3. Vukašin Pantelić

Najbolje plasirani četvrtaci:

1. Anisia Savić

2. Boris Pešić

3. Dušan Ranitović

 

Čestitamo osvajačima medalja,  a ostalima želimo Više sreće već na sledećem druženju.