U Kongresnom centru hotela „Zvezda“ u Vrnjačkoj Banji svečano je zatvoren 7. kadetski festival Šahovskog saveza Srbije. Na kadetskom festivalu kao i svake godine takmičari su imali priliku da se oprobaju u ubrzanom, brzopoteznom i redovnom šahu kao i u rešavanju šahovskih problema.

Naši takmičari, pre svega, stekli su ogromno iskustvo ali i ostvarili odlične rezultate. Marija Đurđević (do 8 godina) V mesto. Nevena Đorđević u ubrzanom šahu V mesto u redovnom šahu IV mesto iako je do kraja bila u konkurenciji za osvajanje medalje kao i Anisia Savić koja je na kraju završila na V mestu u istoj grupi. Sara Paunović (do 12 godina) u ubrzanom šahu zauzela je IV mesto dok je u istoj grupi Kristina Todorović zauzela VIII mesto takodje u ubrzanom šahu dok je u redovnom šahu osvojila VII mesto. Marija Todorović (do 14 godina) zauzela je VII mesto. Adela Velikić (do 16 godina) prvakinja je Srbije i u redovnom i u ubrzanom šahu, a osvojila je III mesto u rešavanju šahovskih problema i tako se istakla kao najbolja takmičarka. Mateo Vasić (do 10 godina) osvojio je III mesto u redovnom šahu.

Čestitamo svim našim takmičarima koji su uspeli da budu među 10 najboljih u Srbiji. Na samom takmičenju bilo je više od 300 učesnika i to samo onih koji su stekli plasman tj pravo učešća.