Šahovska škola i Šahovski klub „Vidikovac“

ul. Vidikovački venac 79 (na spratu TPC Orašac)
11090 Beograd, tel: 063/7217-555
sahklubvidikovac@gmail.com

Škola šaha šahovskog kluba Vidikovac počela je sa radom 20.03.2004. godine na inicijativu dugogodišnjeg igrača (majstorski kandidat) i međunarodnog šahovskog sudije (najmlađe na svetu) Marije Lukić. Do sada, naša škola šaha iznedrila je više stotina osvajača medalja na opštinskom nivou, više desetina na gradskom nivou, zatim na prvenstvu Srbije, Balkana, Jugoistočne Evrope kao i šampiona Evrope.

Naša škola šaha namenjena je različitim starosnim kategorijama. Radimo sa decom predškolskog uzrasta, školarcima, tinejdžerima i vrhunskim takmičarima i u seniorkoj konkurenciji. Posebno izdvajamo naš uspeh u radu sa decom, na osnovu koga smo uvršteni medju najbolje šahovske klubove u zemlji.

ŠK Vidikovac se takmiči u svim disciplinama, blic, ubrzani i redovni šah, atomac kao i rešavanje šahovskih problema.

Upis novih članova u školu šaha vrši se tokom cele godine

Šahovski klub Vidikovac, upis novih članova u školu šaha, vrši tokom cele godine. Prilikom prvog dolaska radi se testiranje, zatim se dete upisuje i upućuje u odgovarajuću grupu u zavisnosti od nivoa znanja koje poseduje (ukoliko nema – početna grupa). Posebni termini su za predškolce i one koji još uvek ne znaju kako se igra šah i kreću figure.

Prilikom upisa, obavezno je prisustvo roditelja. Na čas nije potrebno donositi rekvizite jer imamo najsavremeniju opremu. Klub poseduje veliki broj šahovskih tabli i figura, dve demonstracione table, najsavremenije digitalne satove i kompjuter i TV za savremeni metod nastave.

Predavanja se održavaju utorkom i četvrtkom kao i subotom i nedeljom u zavisnosti od znanja i godina samog polaznika.

  • Predškolci (I grupa), termini: utorak i četvrtak od 18:00h do 19:00h
  • Početni nivo (II grupa), termini: utorak i četvrtak od 19:00h do 20:00h
  • Srednji nivo (III grupa), termini: utorak i četvrtak od 20:00h do 21:00h
  • Napredni nivo (IV grupa), termini: subota od 18:30h do 20:00h
  • A tim (najbolji), termini: nedelja od 17:00h do 19:00h

Tokom 2016. zbog velikog interesovanja polaznika, novi članovi, prilikom upisa, prva tri meseca ostvariće popust u iznosu od 40% tako da će mesečna članarina sa 2.500 dinara biti smanjena na 1.500 dinara.

Deco, dođite, čekamo Vas da postanete šampioni i naučite ono što sve velike svetske umove krasi!