Rezultate kategornih turnira za osvajanje II i I kategorije kao i titule majstorskog kandidata možete pratiti na našem sajtu. Direktan prenos turnira možete pratiti na sledećoj stranici www.sahovskiklub.rs/tv gde postoji i link za praćenje turnira i preko mobilnih telefona.

Turnir III kategornika za osvajanje II kategorije igra 15 igrača. Turnir II kategornika za osvajanje I kategorije igra 11 igrača. Turnir za osvajanje titule majstorkog kandidata igra 10 učesnika po berger sistemu.

Rezultati po kolima:

Lista 1 2 3 4 5 6 7 8 9 Tabela
za II kategoriju

 

Lista 1 2 3 4 5 6 7 8 9 Tabela
za I kategoriju

 

Berger tabela za osvajanje titule MK >>>

II kateogriju na turniru osvojili su: Vojin Petrović zauzevši I mesto sa 8 poena, Đorđe Karanović i Aleksa Alimpić završili su na deobi II i III mesta sa 7,5 poena i Vid Kujundžić sa osvojenih 6,5 poena. Grupa ovih talentovanih momaka izdvojila se prilikom konačnog plasmana i pokazavši time da su zasluženo osvojili kategoriju.

I kategoriju osvojili su Boris Jolović sa 7,5 poena i Miloš Pantić sa 6,5 poena odličnom igrom i borbom do kraja. Ovom prilikom I kategoriju osvojila su prva dva takmičara. Treće i četvrto mesto podelili su Lazar Ivić i Marko Ivanović sa istim dodatnim kriterijumima. Kako bismo dobili osvajača bronzane medalje, a poslednji dodatni kriterijum je žreb, Lazar Ivić izvlačio je žrebom broj i izvukao broj IV, pa je na turniru automatski III mesto zauzeo Marko Ivanović.

Turnir za osvajanje titule majstorskog kandidata bio je uzbudljiv do samog kraja, ipak po konačnom plasmanu I mesto i titulu kandidata osvojio je mladi Balša Graovac Vidak, drugo mesto pripalo je Darku Hlebecu, dok je treće mesto osvojio mladi Mihailo Savić.

Čestitamo osvajačima medalja i diploma, kao i osvajačima kategorija, a ostalima želimo više sreće na sledećem turniru.