Kategorni turnir za osvajanje IV i III kategorije igra se 26. i 27.04.2014. Na turniru za osvajanje IV kategorije učestvuje 17 igrača, na turniru za osvajanje III kategorije učestvuje 13 igrača kao i 5 najhrabrijih roditelja na turniru za osvajanje IV kategorije gde je konkurencija izuzetno jaka. Turnir se igra u šahovskom klubu Vidikovac (ul. Vidikovački venac 79, sprat prodavnice Orašac).

Posle sedam odigranih kola na turniru vankategornika trijumfovali su Aleksa Janik, Marija Djurdjević i Boris Bošković a kategoriju su osvojili još i Ognjen Daljević i Mihajlo Milovanović!

Turnir IV kategornika bio je ujednačen što se može videti i po konačnoj tabeli. Borba se vodila do kraja, a pobednike je odlučivalo poslednje kolo. Zlatnu medalju osvojio je Stefan Veljković, srebrnu Vukašin Pantelić, bronzanu Dimitrije Krstić a kategoriju je još osvojio i Jovan Krsmanović.

U konkurenciji roditelja pobedio je sa maksimalnim brojem poena Savo Maslić (tata Nenada Maslića), drugo mesto zauzeo je Lazar Kujundžić (tata Vida Kujundžića) dok je treće mesto osvojio Nikola Marković. Najbolje plasirana mama je Milena Bojanić (mama Denisa Bojanića). Čestitamo Masliću i Kujundžiću na osvojenoj IV kategoriji kao i ostalim roditeljima na odličnoj igri.

Svim učesnicima želimo puno sreće u nastavku karijere. Konačne tabele i rezultate po kolima možete pogledati u sledećoj tabeli:

Lista 1 2 3 4 5 6 7 Tabela
za IV
Lista 1 2 3 4 5 6 7 Tabela
za III

 

Plasman roditelja za osvajanje IV kategorije >>>