Zonska liga Beograda – seniorska liga igrala se u septembru i oktobru kao i prvog vikenda novembra meseca 2015. Liga se igrala u dva grupe A i B sa 11 odnosno 10 klubova. Mečevi su se igrali nedeljom po principu gost – domaćin na tempo igre od 90 minuta po igraču plus 30 minuta do kraja partije. U našoj grupi bilo je 11 klubova pa nas je u startu očekivalo više kola i mnogo jači protivnici.

Ligu smo počeli da igramo u slabijem sastavu sa nekoliko I kategornika i nismo svako kolo bili u najjačem sastavu. Bez obzira na to prvi deo takmičenja odigrali smo perfektno i osim prvog kola i poraza od ekipe BASK (koja je na kraju I mestom stekla plasman u viši rang) ni jedan meč nismo izgubili.

I kolo: Vidikovac – Bask 3-5

II kolo: Mladost Surčin – Vidikovac 2.5-5.5

III kolo: Vidikovac – Kolubara Lazarevac 5-3

IV kolo: NBŠK – Vidikovac 4-4

V kolo: Vidikovac – Beogradske elektrane 3.5-4.5

VI kolo: STŠ Zemun – Vidikovac 6.5-1.5

VII kolo: Vidikovac – Tehnička škola Nbgd 4.5-3.5

VIII kolo: Nestor – Vidikovac 1-7

IX kolo: Vidikovac – BŠK Batajnica 5-3

X kolo: Teleoptik – Vidikovac 4-4

XI kolo: – bili smo slobodni

link za ostale rezultate >>>

Posle odigranih 11 kola osvojili smo prvo mesto u grupi sa osvojenih 16 meč bodova. Ulazak u plej of dočekali smo sa nedeljom pauze i neočekivanim rezultatim u drugoj grupi jer se u našoj već znao pobednik.

U plej ofu igrali smo dvokružno za prolazak u viši rang gde nam je kao prvoplasiranoj ekipi bio potreban nerešeni ishod. Prvi dan odigrali smo lošije nego inače i ispustili ogromne prednosti. Pobedili smo ekipu Leštana sa 4.5 – 3.5. Drugi dan kao gosti u Leštanima igramo lošije nego prvi dan, propuštamo prilike, pravimo greške i gubimo meč 5-3 i time Leštane prolazi u finale, a mi ostajemo da igramo meč za osvajanje III mesta sa dobro poznatim protivnikom. U nedelju posle podne, uz piće i roštilj dogovaramo taktiku za osvajanje III mesta i psihički se pripremamo za meč protiv ekipe GP DOM (prošli put je njihov igrač Čedomir Jovović fizički napao našeg kapitena Mariju Lukić pa je došlo do obračuna…), meč prijavljujemo policiji ali sutradan saznajemo da ekipa GP DOM-a predaje meč i ne dolazi na borbu za treće mesto.

Uz roštilj broj 2, šampanjac i slatkiše (naš Stevan Gajović završio je PMF i postao asistent na istom fakultetu pa je doneo da časti) slavimo odlično odigranu ligu, PEHAR i osvojeno III mesto od preko seniorskih 20 klubova u Zonskoj ligi Beograda.