Kategorni turnir za osvajanje IV kategorije igralo je 22 igrača, dok je kategorni turnir za osvajanje III kategorije igralo 12 igrača. Igralo se 7 kola na tempo igre od 30 minuta po igraču. Bilo je manje nemogućih poteza nego ranije i prikazan je znatno viši nivo igre. Čestitamo svim igračima na odličnoj igri.

IV kategoriju po konačnom plasmanu osvojili su: Irina Vujatović sa maksimalnim brojem poena osvojivši prvo mesto na turniru, zatim drugo mesto Jakov Jovandić sa osvojenih odličnih 6 poena, treće mesto zbog boljih dodatnih kriterijuma osvojila je Milica Veselinović dok je četvrto mesto osvojila Jana Vukićević sa osvojenih 5 poena, peto mesto pripalo je Novaku Deliji, šesto mesto Stefanu Andjelkoviću i sedmo mesto Urošu Stojkoviću sa osvojenih 4 poena. Ovom prilikom takodje sa osvojena 4 poena turnir su odlično odigrali i Ana Stojanović, Tijana Cvetković i Vuk Lazin.

III kategoriju po konačnom plasmanu osvojili su: Ana Višekruna sa maksimalnim brojem poena i zlatnom medaljom, Aleksandar Šumarac sa osvojenih 5,5 poena i srebrnom medaljom, Dimitrije Topalović sa 5 poena i brozanom medaljom kao i Filip Kozomara sa osvojena 4 poena.