U prostorijama šahovskog kluba Vidikovac, 06.03.2016. odigran je madjunarodni šahovski četvoromeč mladih. Meč se igrao na 4 table, jednokružno, svako sa svakim, na tempo igre od 15 minuta po igraču.

Timski duh bio je prisutan od samog početka. Partije su dugo trajale, rezultate je bio neizvestan do samog kraja. Koliko je takmičenje bilo borbeno govori i sam podatak da nije bilo remija. Pobednici u ovom susretu su svi talentovani mališani koji su učestvovali i pokazali zavidan nivo znanja i ponašanja.

Čestitamo svim učesnicima, takmičarima iz Prima Intenationale school na njihovom prvom takmičenju, njihovom nastavniku Aleksandru Milenkoviću, kao i deci na odličnoj igri i pokazanom znanju i ponašanju. Takmičarima šahovskog kluba Kralj na svim pobedama, takmičarima Vidikovca na drugom mestu i pravim domaćinima kao i devojčicama sa Novog Beograda koje su bile najmladje učesnice i time pokazale da je pred njima lepa budućnost.

Nakon odigranih kola i posluženja, krenuli smo sa dodelom pehara i medalja. Tom prilikom, direktorki škole Prima Internationale, Mini Dragić, predsednica šahovskog kluba Vidikovac, Marija Lukić uručila je plaketu za izuzetan doprinos popularizaciji šaha.

Konačan plasman je sledeći:

  1. Šahovski klub Kralj – Žarkovo
  2. Šahovski klub Vidikovac
  3. Prima Internationale school
  4. Šahovski klub Kralj – Novi Beograd