U šahovskom klubu Vidikovac 18.-19.06.2016. odigrali su se kategorni turniri za osvajanje IV i III kategorije. Učestvovalo je 34 igrača. Turnir za osvajanje IV kategorije igralo je 24 igrača od kojih je prvih 7 osvojilo kategoriju, dok  turnir za osvajanje III kategorije igralo 10 igrača od kojih je prvih 3 osvajilo kategoriju.

Posle odigranih 7 kola na tempo igre od 30 minuta po igraču IV kategoriju osvojili su: Katarina Vučićević sa osvojenim maksimalnim brojem poena i zlatnom medaljom, Milosh Molenda sa najboljim dodatnim kriterijumima i osvojenih 5 poena kao i srebrnom medaljom, Todor Zdravković osvojio je bronzanu medalju takodje sa osvojenih 5 poena, bez medalje sa istim brojem bodova ostali su Mila Žuvela i Filip Tanasković, kategoriju su još osvojili i Andrej Knežević i Vuk Lazin sa osvojena 4 poena i boljim dodatnim kriterijumima.

Na turniru za osvajanje III kategorije igra je bila ujednačena što pokazuje i konačna tabela, ipak, kategoriju su osvojili Ognjen Daljević sa osvojenih 5,5 poena, Milica Veselinović sa osvojena 4,5 poena i boljim dodatnim kriterijumima, kao i Irina Vujatović.

Čestitamo svim takmičarima na odličnoj igri.

Konačne tabele i rezultati po kolima: