Prijateljski šahovski dvomeč izmedju šahovskog kluba Vidikovca i osnovne škole Bejza je odigran 12. marta 2017. sa početkom u 10h. Igralo se četvorokružno na tempo igre od 15 minuta po igraču zbog pripreme za gradsko takmičenje. Dvomeč se igrao na 17 tabli uz fer i korektnu borbu takmičara.

Druženje uz šahovske partije proteklo je uz moto „Svi treba da znaju šta drugarstvo znači“. Deca su imala priliku da osete draž ekipnog takmičenja u šahu i steknu neophodno iskustvo. Proglašenju pobednika osim predsednika ŠK Vidikovac, gospođe Marije Lukić, prisustvovao je i direktor OŠ Bejza, gospodin Kemal Yildiz, koji je tom prilikom istakao da voli šah kao i da je šah u OŠ Bejza predmet koji nije izborni, već obavezan. Nakon kratkog obaćanja prisutnima, gospodin Kemal uručio je nagrade pobednicima takmičenja.

Iako je rezultat bio u drugom planu, moramo da pomenemo da je pobedila ekipa domaćina rezultatom 44,5 – 23,5. Uz diplome, medalje i ekipni pehar usledila su pojedinačna i grupna fotografisanja.

Rezultate po kolima možete skinuti u pdf-u  rezultati po kolima

ili pogledati u sledećoj tabeli:

Galerija (više fotografija pogledajte na našoj FB stranici):