Kategorni turniri za osvajanje II i I kategorije igrali su se u prostorijama šahovskog kluba Vidikovac dok se turnir za osvajanje titule majstorskog kandidata igrao u prostorijama šahovskog kluba Kralj u Žarkovu. Igra se 9 kola po švajcarskom sistemu.

Na turniru III kategornika za osvajanje II kategorije učestvovalo je 22 igrača iz 4 različita šahovska kluba. Prvo mesto i pehar sa osvojenih 8 poena osvojio je Pavle Ševo (ŠK Hoze Raul Kapablanka), drugo mesto i srebrnu medalju osvojio je Luka Marinković (ŠK Turbina – Vreoci) sa osvojenih 7,5 poena dok je bronzanu medalju osvojio Aleksandar Kutanjac (ŠK Kralj) sa 7 poena ali i kao najmladji učesnik turnira. Osvim osvajača medalja II kategoriju odličnom igrom osvojili su i sledeći takmičari: Danilo Krstić (ŠK Hoze Raul Kapablanka) sa 5,5 poena, Vukašin Radosavljević (ŠK Turbina – Vreoci) i Katarina Vučićević (ŠK Kralj) sa osvojenih 5 poena i boljim dodatnim kriterijumima od ostalih takmičara sa kojima su se našli na deobi mesta.

Turnir II kategornika za osvajanje I kategorije igralo je 14 igrača iz 5 različitih klubova, od koji su dvojica prvoplasiranih osvojili I kategoriju. Prvo mesto, zlatnu medalju i pehar, sa 8 pobeda osvojio je Đorđe Stanisavljević (ŠK Vidikovac) dok je drugo mesto sa 7 poena osvojio Aleksandar Šumarac (ŠK Kralj), dok je treće mesto sa 6,5 poena osvojio Vladimir Krstić (ŠK Hoze Raul Kapablanka).

Turnir I kategornika igralo je 13 igrača iz 5 različitih klubova od koji je samo najbolji imao mogućnost da osvoji titulu majstorskog kandidata. Turnir je bio izuzetno borben od samog početka. Partije su trajale dugo, a o ishodu istih odlučivalo je strpljenje u poslednjim minutima. Od ukupno 54 partije, čak 22 su završene remijem iako su sve igrane do poslednjeg trenutka. Nakon odigranih 9 kola titulu MK, prvo mesto, pehar i zlatnu medalju sa 6,5 poena i mnogo boljim dodatnim kriterijumima osvojila je Kristina Bankov (ŠK Vidikovac), drugo mesto osvojio je Đorđe Karanović (ŠK Tadić), dok je treće mesto zbog boljih dodatnih kriterijuma osvojila Anisia Savić (ŠK Kralj).