TAKMIČENjE „PAMET JE OPET U MODI“

Šahovski klub Vidikovac u saradnji sa Šahovskim klubom Kralj učestvuje u organizaciji šahovskog takmičenja „Pamet je opet u modi“, koje se održava u sklopu manifestacije „Dani evropske baštine 2017.“

Takmičenje se održava 24. septembra 2017. godine u OŠ Bejza (Banovo brdo) gde će od 9 do 12 časova biti organizovan raznovrsan program, zajedno sa šahovskim turnirom.

Na turniru će učestvovati takmičari od 8 do 18 godina podeljeni u dve gupe, mlađu i stariju. Takmičenje će se igrati po kup sistemu. Igra se brzopoteznim tempom (5 minuta po igraču). Mlađa grupa do polufinala igraće na običnim šahovskim tablama, dok će polufinale i finale igrati na velikim figurama. Stariji takmičari će sve mečeve igrati na velikoj tabli (šahovskom terenu).

Takmičenja mlađih i starijih odvijaju se u isto vreme. Pored šahovskog terena biće postavljen veliki monitor i aplikacija šahovskog sata, kako bi publika i takmičari mogli da prate vreme.

Turnir ovog tipa prvi put će biti organizovan u Srbiji. Takmičari će osim mentalne aktivnosti imati i fizičku, zbog toga što posle svakog poteza moraju da trče do šahovskog sata. Takav način takmičenja dobar je za same igrače, njihov kompletan razvoj, dok je interesantno i za publiku. Svi učesnici biće nagrađeni zahvalnicama, a pobednici diplomama, medaljama i peharima.
Ovom prilikom pozivamo publiku da provede jedan dan sa nama i uživa u našem programu.