V Trofej Vidikovca igrao se u prostorijama kluba 15-16.12.2018. godine. Učestvovalo je 83 igrača iz svih krajeva Srbije. Igralo se 5 kola na tempo igre od 10 minuta plus 2 sekunde bonifikacije. 

Prvog dana takmičenja učestvovalo je 25 igrača, podeljenih u dve grupe. U grupi do 14 godina odličnom igrom, uz veliko iznenadjenje, pobedio je Rajko Lukić sa maksimalnim brojem poena. Drugo mesto osvojio je Andrej Balaban sa 3.5 poena, treće mesto osvojio je Uroš Djanković sa 3 osvojena poena. Prvo mesto kod devojčica osvojila je Ana Savić sa osvojena 2.5 poena.

U grupi 2003. i stariji prvo mesto sa 4.5 poena osvojio je Balša Vidak Graovac, dok su drugo i treće mesto sa 4 poena podelili Miloš i Darko. Mladi Miloš Gvozdenović koji se prijavio da igra u starijoj grupi, imao je bolje dodatne kriterijume i time osvojio srebrnu medalju, dok je Darko Hlebec osvojio bronzanu medalju.

Drugog dana nastupali su mladji takmičari. Najmladja grupa, takmičari do 6 godina, rodjeni 2012. godine turnir su odigrali kao pravi profesionalci. Bili su skoncentrisani i pokazali da će u narednom periodu biti jaka konkurencija starijim drugarima. Turnir je igralo devet mališana i najbolja u konačnom plasmanu bila je Irina Rajlić sa 4.5 poena. U konkurenciji dečaka prvo mesto je osvojio Teodor Simić sa 4 poena, drugo mesto Mihailo Rašković sa 3.5 poena i treće mesto Kumeil Halilović sa osvojena 3 poena.

U grupi do 8 godina učestvovao je 21 takmičar. Posle odigranih pet kola pobednički pehar u Niš sa maksimalnim brojem poena poneo je Vuk Ćirković. Drugo mesto osvojio je Vasilije Savić, dok je treće mesto sa istim broje poena ali slabijim dodatnim kriterijumima osvojio Pavle Milanović. U konkurenciji  devojčica pobedila je Ana Bagaš sa osvojena 4 poena, drugo mesto zauzela je Nera Grujičić, a treće Jelisaveta Pejčić.

Grupa do 11 godina bila je najbrojnija. Učestovalo je 28 takmičara. Ponednički pehar pripao je još jednoj devojčici Tamari Jaković sa 4.5 poena, drugo mesto sa 3 poena osvojila je Natalija Vujović, dok je treće mesto sa istim brojem poena osvojila Sara Jovanovski. U konkurenciji dečaka, prva tri mesta podelili su momci sa osvojena 4 poena, najbolji je bio Marko Milanović, drugo mesto osvojio je Boris Rajlić i treće mesto Vuk Kanački.

Rezultate po kolima i konačne tabele pogledajte na sledećem linku >>>