Kategorni turniri za osvajanje II i I kategorije kao i titule majstorskog kandidata protekli su u odličnoj atmosferi. Ukupno 64 takmičara, koliko i sama šahovska tabla broji polja, borilo se za osvajanje viših zvanja. U borbi su učestvovali takmičari različitog uzrasta, mališani rodjeni 2013. godine pa sve to odraslih i iskusnih takmičara. Posebno ističemo turnir za osvajanje titule majstorskog kandidata, kao izuzetno kvalitetan i jak turnir sa iskusnim i jakim igračima.

Turnir I kategornika za osvajanje titule majstorskog kandidata igrao je 21 igrač iz 9 različitih klubova. Posle 9 izuzetno borbenih kola titulu su osvojila samo dva takmičara. Turnir je krasio fer plej, borbe od 10 do 17 časova, velika koncentracija i izdržljivost svih igrača. Bilo je zadovoljstvo posmatrati prikazani nivo igre. Samim tim, uspeh takmičara koji je na kraju ostvaren je znatno veći. Čestitamo Nenadu Kuburoviću na osvojenom prvom mestu i Branislavu Kainoviću na osvojenom drugom mestu i tituli majstorskog kandidata, kao i Iliji Ćopiću na osvojenoj medalji.

Konačna tabela i rezultati po kolima >>>

Turnir za osvajanje titule majstorskog kandidata

Turnir II kategornika za osvajanje I kategorije igralo je 24 takmičara iz 12 različitih klubova. Takmičenje je bilo uzbudljivo od samog početka. Konačna tabela i osvojen broj bodova govori da nije bilo lako i da se odlučivalo u poslednjem kolu. Posle 9 odigranih kola po švajcarskom sistemu, prvo mesto osvojio je Nikola Leskovac iz Novog sada, drugo mesto sa istim brojem poena Vukašin Radosavljević, treće mesto sa 6 poena Konstantin Vasiljević. Kategoriju je još osvojio i Uroš Stanimirović sa 5.5 poena i to deobom od 4. do 9. mesta ali boljim dodatnim kriterijumima.

Konačna tabela i rezultati po kolima >>>

Turnir za osvajanje I kategorije

Turnir III kategornika za osvajanje II kategorije igralo je 19 igrača iz 6 različitih klubova. Mladi igrači pokazali su da mogu da se nose sa starijim i iskusnijim igračima. Po plasmanu kategoriju je osvojilo prvih pet igrača i to: Mihailo Djordjević sa 8,5 poena, Marko Anastasijević sa 7,5 poena, Vuk Radović sa 6,5 poena zbog boljih kriterijuma osvojio je treće mesto, dok je četvrto mesto pripalo Milanu Jovanoviću, peto mesto i kategoriju osvojio je Marko Jevtić sa osvojenih 5 poena i najboljim kriterijumima jer je delio od 5. do 8. mesta.

Konačna tabela i rezultati po kolima >>>

Turnir za osvajanje II kategorije

Čestitamo svim takmičarima na odličnoj igri i fer pleju! Zahvaljujemo se klubovima na odzivu i podršci, ovo je zajednički uspeh!

Kategornim turnirima, 64 igrača matirala su koronu!