2. Vidikovac open
(kategorni turnir u atomcu)

Na drugom kategornom turniru u atomcu, za osvajanje klupskih kategorija, na predlog Marka Mićovića i Marka Savičića, ovog puta prijavljeno je znatno više ekipa nego prosli put. Kako je broj ekipa bio ograničen na 20, imali smo 14 ekipa za osvajanje IV i 6 ekipa za osvajanje III kategorije.

Turnir je protekao u prelepoj atmosferi i fer pleju. Svaka ekipa imala je svoje signale, pa čak i način na koji su proslavljali pobedu. Partija se gubila na prvi nemoguc potez, kojih ovog puta nije bilo toliko.

Na turniru za osvajanje III kateogoije konkurencija je bila veoma žestoka (sve sami nosioci I i II kategorije u šahu). Ubedljivo prvo mesto sa svim pobedama osvojili su Mihailo Savić i Balša Graovac Vidak, drugo mesto zauzeli su osnivači ovog turnira Marko Savičić i Marko Mićović koji su zvanično i postali III kategornici u atomcu, treće mesto ali ne i kategorija pripalo je Kristini Brankov i Igoru Lukić.

Na turniru za osvajanje IV kategorije učestvovalo je 14 ekipa, dok je prvih 7 ekipa osvojilo kategoriju. Konkurencija je bila jaka jer je na samom turniru bilo i MK igrača. Prvo mesto zauzela je ekipa Marija Todorović i Dušan Savičić sa maksimalnim brojem poena, svojom pobedom u prvom kolu. Drugo mesto pripalo je Nataliji Živanović i Aleksandru Milenković, dok je treće plarisana ekipa Vid Kujundžić i Đorđe Karanović. Kategoriju su još osvojili: Ognjen Ristić, Nenad Maslić, Sara Paunović, Veljko Milosavljević, Jovan Krsmanović, Đorđe Grbić, Andrej Balaban i Aleksa Janik.

 

Lista 1 2 3 4 5 6 7 Tabela
za IV

 

Lista Rezultati po kolima Tabela
za III      

 

Čestitamo osvajačima kategorije, osvajačima medalja, a ostalima želimo Više sreće već na sledećem druženju.

Galerija fotografija sa turnira: